DANAS JE ZATVOREN 42. SAJAM TURIZMA, BOR USPEŠNO PREDSTAVLJEN

Beograd, S.M. – Međunarodni sajam turizma u Beogradu, 42. po redu, nakon trodnevne promocije turističke ponude Srbije i sveta, kao i Timočke Krajine i Bora (900 izlagača iz 40 zemalja), pod sloganom “Put pod noge”, danas je završen. Borska Turistička organizacija predstavila je celokupnu ponudu, od Borskog jezera i Crnog vrha do Lazareve pećine i kanjona u Zlotu i Brestovačke banje i Stola. Štand su juče posetili i borski preduzetnici, a novinarima se obratio i gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

-Imali smo šta da pokažemo i našim i stranim gostima. U prvom planu bilo je Borsko jezero koje ubrzo dobija sasvim novu sliku. Tu je i čuvena Zlotska pećina sa kanjonom, kao i planina Stol. Posle gotovo pola veka asfaltirali smo najteži deo puta od prevoja Cepe prema vrhu Stola. Tamo nas očekuje još dosta posla i projekata. Ipak, naša najveća vrednost su gostoljubivi ljudi i ugledni domaćini – rekao je Milikić.

Na sajmu je naglašeno da je Srbija jedna od pet zemalja u Evropi sa najvećim rastom posete turista u prošloj godini. Ukoliko ne bude većih problema sa korona virusom, očekuje se još veća poseta, kako u letnjem tako i zimskom periodu.
Kada je Bor u pitanju, novinari su ukazali i na ponovno povećanu aerozagađenost u gradu i okolini koja može da utiče na zainteresovanost gostiju.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije