Dan oslobođenja Bora – skromno, lepo, radno

Bor, S.M. – Treći oktobar – Dan oslobođenja Bora u Drugom svetskom ratu obeležen je danas, usled epidemije koronavirusa, bez uobičajenih svetkovina, ali lepo, dostojantsveno, radno. Gradsko rukovodstvo je najpre upoznalo predstavnike medija sa privođenjem kraju radova na uređenju glavne ulice Moše Pijade.

-Kompletno smo zamenili vodovodnu i vrelovodnu mrežu i najpotrebniji deo kanalizacije, dok će i asfaltiranje kolovoza biti okončano početkom naredne nedelje. Dobijamo savremenu, propisno izgrađenu ulicu kakvu ovaj grad i zaslužuje. Gotovo ceo posao iznela su naša javna preduzeća: Stambeno, Vodovod, Toplana, “3. oktobar”.

Nastavićemo sa ulepšavanjem i komunalnom izgradnjom i ostalih delova grada i to će biti jedan od naših prioritetnih zadataka. Iako ne svodimo jednogodišnji bilans aktivnosti, sigurno je da smo između dva praznika uradili dosta i da ćemo se čvrsto držati usvojene strategije razvoja. Bor je, poznato je, grad bogate tradicije, evidentnog društvenog i ekonomskog napretka i svetle sutrašnjosti – rekao je gradonačlenik Aleksandar Milikić.

Delegacije grada Bora, vojske, boračkih i patriotskih organizacija položile su vence i cveće na spomenik na Trgu oslobođenja, a učesnik NOB-a, 93-godišnji Stojan Rajlić podsetio je na vreme obnove i izgradnje zemlje.
Gradonačelnik Milikić je, u Galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije, otvorio izložbu skulptora Milorada Antića Pirketa. Antić je 20 dela ostavio u svoj borski, muzejski legat. Istovremeno je promovisana reprezentativna umetnikova monografija “Milorad Antić Pirke – Portreti života” koja je pobudila posebnu pažnju posetilaca.

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije