Dan oslobođenja Bora: IMAMO NARODNI BUDŽET, REŠAVAMO AEROZAGADJENJE, OTVARAMO JOŠ JEDAN RUDNIK

Bor, S.M. – U prisustvu odbornika gradske skupštine, predstavnika udruženja građana i delegacija bratskih i prijateljskih gradova iz Rumunije, Ukrajine i Severne Makedonije, na današanjoj svečanoj akademiji, gradonačelnik Aleksandar Milikić rekao je – da je između dva praznika donet narodni budžet, da se rešava problem aerozagađenja i da su stvoreni uslovi za otvaranje još jendog rudnika bakra i zlata. Ipak, prolazi se i kroz teškoće, ali s novim investicijama u RTB kineskog partnera i otvaranjem rundika Čukaru Peki dolaze lepši dani.

Dragan Žikić, predsednik Skupštine grada osvrnuo se na rad lokalnog parlamenta koji je, prema njegovoj oceni, donosio najvažnije odluke od životnog značaja za građane. Najboljim učenicima uručeni su lap-topovi, dok je Centar za kulturu priredio prigodan kulturno-umetnički program. Ovog puta izostale su tradicionalne Oktobraske nagrade.

Na Trgu oslobođenja, na spomenik žrtvama fašističkog okupatora, položeni su venci i cveće. Vence su položile i delegacije Hmeljnickog iz Ukrajine, Vulkana iz Rumunije, Krive Palanke iz Makedonije i Ambasade Rusije u Beogradu. Kraći prigodan govor održao je učesnik NOB-a Stojan Rajlić

Gradonačelnik Milikić imao je i poseban prijem za strane delegacije.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije