Dan oslobođenja Knjaževca: NJIVE SU POSTALE FABRIKE

Knjaževac, 17. maj, B.F. – Od kada nas je knjaz srpski Miloš oslobodio viševekovnog ropstva, i Knjaževac i Srbiju, stalno bijemo nove bitke koje naš grad čine lepšim i boljim za život. Nižemo svoje slatke radne pobede. Ovde nema ni jedna neasfaltirana ulica, uređeni su parkovi i zelene površine, šetališta, pijaca, Gurgusovačka kula, Banjica (najlepši i najposećeniji bazen u Srbiji), škole; obzbeđen je besplatan prevoz za sve građane, osnovci dobijaju besplatnu užinu, selo je oživelo, zaparložene njive postale su voćnjaci, imamo 2.000 hektara  pod višnjom ( među najvećim smo proizvođačima tog voća u Evropi), 30 odsto je uvećan stočni fond, 1000 seljaka se pomaže novcem iz budžeta, 500 ratara nabavilo je mehanizaciju zahvaljujući lokalnoj smaoupravi, njive su postale fabrike… Nema više ni minut čekanja, Knjaževac mora da napreduje i – pobeđuje. Kako radimo, tako nam Bog pomogao… – naglasio je u prigodnoj besedi na svečanoj akadameiji povodom Dana oslobođenja opštine Knjaževac, predsednik Opštine Milan Đokić.

Uvodnu reč imao je Dragan Mančić, predsednik Skupštine opštine Knjaževac koji je podsetio na minuli jednogodišnji društveni i privredni bilans podsećajući na tradicionalno gostoprimstvo i široko srce ljudi ovog kraja čija je krilatica nadaleko znana: Knjaževac je tamo gde su prijatelji. Svečanost su uveličali i gosti iz Novog Bečeja, Beograda, Svrljiga, Rače, Negotina, Bačke Palanke, Dimitrovgrada, Niša, Belogradčika i Berkovca u Bugarskoj, kao i predstavnici vojske, policije, kulturnog i javnog života Timočke krajine. Prikazan je i kraći film o Knjaževcu danas.

Najistaknutijim pojedincima i kolektivima uručena su tradicionalna najvrednija priznanja pohvalnice i majske nagrade. Ovogodišnji dobitnici pohvalnica su Slavoljub Milanović, predsednik Mesne zajednice Minićevo i Gordana Pešić, predsednik Mesne zajednice Trgovište. Majske nagrade pripale su: Komunalnom preduzeću Standard, OŠ „Vuk Karadžić“i Osnovnoj muzičkoj školi „Predrag Milošević“. U ime nagrađenih zahvalila se Dragana Ljubisavljević, direktorka Muzičke škole.

U kulturnom programu muziicirao je čuveni Gudački kvartet „Sveti Đorđe“.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije