CENTAR ZA KULTURU U BORU ORGANIZUJE TRI HUMANITARNA KONCERTA

Bor, S.M. – U martu će borski Centar za kulturu organizovati tri kulturno-zabavna programa u humanitarne svarhe. Novac će biti prikupljen za lečenje sugrađana i doći će u ruke onih kojima je najpotrebniji.

Najpre je 10. maja, u sali Muzičke škole (20 sati), dečja predstava „Sedam Snežana i jedan patuljak“ u izvođenju Dramskog studija Centra. Ovo je urnebesna komedija koja prati zgode i nezgode jedinog preostalog patuljka koji brine o sedam razmaženih Snežana.

Dan kasnije, 11. maja, u dvorani Muzičke škole, s početkom u 19 sati, zakazan je koncert KUD-a Bor. Ulaznica staje 150 dinara. Podsećanja radi, KUD Bor je osnovan daleke 1945, a 1994. godine ulazi u sastav Centra za kulturu. U tom periodu proširuje se aktivnost, tako da je KUD Bor danas  stožer kulturnih zbivanja u gradu bakra.

Najzad, 17. maja, u sali Muzičke škole, od 20 sati, predstaviće se Etno radionica Centra s dirigentom Tamarom Glišić. Ulaz je slobodan, s tim da će se primati doborovoljni prilozi u korist Petre Vještice. Etno radionica je osnovana zbog negovanja i očuvanja našeg tradicionalnog pevanja.

– Reč je o skromno prikupljenom novcu, ali poklonjenom od srca i mladih ljudi koji vredno vežbaju u našem folkloru, dramskom studiju, umetničkim sekcijama. Pridružujemo se humanitarnim akcijama svesni da je naše malo nekome veliko, i da naša misija kulture poprima nove sadržaje. I ubuduće nećemo izostajati, bićemo među prvima u ovakvim i sličnim akcijama – kaže direktor Centra za kulturu, Danijel Čorboloković.

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije