Centar za kulturu Bor: PROGRAMI KOJI SU IMALI HUMANITARNI KARAKTER

Bor, S.M. – Centar za kulturu u Boru nastavlja svoju misiju bogatog i sadržajnog kulturnog delovanja humanitarnim akcijama od šireg značaja. Proteklih dana održana su četiri programa – tri koncerta i jedna pozorišna predstava i sav novac je uplaćen na račun oboleloj deci.

Pozorišna predstava „Sedam Snežana i patuljak“,  u četvrtak 10. maja (Dramski studio Ustanove) igrana je za malog Sašu Sorikanovića. Od prodatih ulaznica prikupljeno  je 35.200 dinara

Koncert KUD-a „Bor“ održan je u petak 11. maja. za Nikolinu Josić. Od prodatih ulaznica prikupljeno je 50.850 dinara.

Koncertom grupa New Deal i Madicine band, u sali bioskopa „Zvezda“, u sredu 16. maja.  prikupljeno je 23.350 dinara. Poznati muzičari svirali su za Petru Vješticu.

Koncertom etno radionice Ustanove „Centar za kulturu opštine Bor“, u četvrtak 17. Maja za Petru Vješticu od prodatih ulaznica prikupljeno je 9.600 dinara.

– Shvatili smo da je naša uloga društveno odgovorne ustanove veoma bitna i da je najbolje da se na ovakav način solidarišemo sa onima kojima je svaki dinar potreban. U ovom slučaju reč je oboleloj deci.  Naše mogućnosti za obezbeđivanjem značajnijih sredstava nisu velike, ali svaka prikupljena pomoć je od srca. Nastavićemo sa ovakvim akcijama, jer imamo i podršku lokalne samouprave i svih dobronamernih ljudi – rekao nam je direktor Centra za kulturu, Danijel Čorboloković.

 

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije