„Borsko kulturno leto“ pratilo 5.000 posetilaca

Bor, S.M. – Centar za kulturu je tradicionalno, 16. godinu za redom, organizovao ,,Borsko kulturno leto“, koje je ove godine trajalo od 17. jula do 30. avgusta. Bogat kulturno zabavni program, prilagođen svim genracijama, priređivan je utorkom, sredom i četvrtkom na platou Doma kulture uz zadovoljavajući broj publike, saopštavaju iz ove kuće kulture.

Borani i njhovi gosti prisustvovali su zanimljivim pop-rok koncertima  ,,Sevdah Metal“ benda, ,,Rok star“, ,,Rock Craft“, ,New Deal“ banda do zabavne muzike Mladena Žikića Zeke i ,,No limit“ benda i nastupa etno radionice Centra za kulturu i Narodnog orkestra KUD ,,Bor“. Oduševile su i i večeri akustične muzike nastupima grupe ,,Zlatne strune“ i kantautora Alekse Gojkovića.

Nezaboravno je i veče borilačkih i relaksacionih veština i fitmiks plesa Centra sporta za sve ,,Zmaj“. Pubilaka je toplo pozdravila i humanitarno veče Gimnastičko-plesnog kluba ,,Lido” Bor i KUD ,,Novo selište“. Prikupljeni novac uplaćen je za lečenje sugrađanina Vladimira Ogrizovića. Za drugu polovinu septembra planiraju se još dve humanitarne večeri u bioskopu ,,Zvezda“ u saradnji sa udruženjima građana i ljudima dobre volje.

Za naše namlađe svakog četvrtka organizovane su predstave: ,,Čarobni bunar želja“, ,,Nodi u zemlji igračaka“, ,,Kaća u svetu crtaća“, ,,Priča sa tavana“, ,,Mačak u čizmama“, kao i program sa klovnovima, žonglerima, monociklima…
Sa KUD ,,Bor“ organizovan je, četvrti po redu, Međunarodni Festival folklora “Zlatno kolo” od 20. do 23. avgusta.
Ustanova ,,Centar za kulturu Bor“ organizovala je, 18. avgusta, zajedno sa sa TO i „Srpskom krunom“, i tradicionalnu manifestaciju ,,Dani Brestovačke banje“. Pored kulturno –umetničkog programa, u okviru ove manifestacije, pažnju se pobudile i: i stalna izložbena postavka „Brestovačka Banja u doba kneza Miloša“ u Konaku kneza Miloša, izložbena postavka „Kuhinja kneza Miloša“ u odžakliji konaka kneza Miloša i „Kneževo kupatilo“ u turskom hamamu, te izložba „Dinastija Karađorđević i Brestovačka Banja“ i izložba slika Radomira Kozića „Borski motivi“ u dvorcu kneza Aleksandra Karađorđevića.

Kad se sve sabere – organizovano je osam koncerata rop-rok, zabavne, narodne i etno muzike, tri programa sporta i plesa, (jedan program imao humanitarni karakter) i šest predstava za decu. Posebno su bile atraktivne manifestacije ,,Dani Brestovačke banje“ i Međunarodni festival folklora ,,Zlatno kolo“. Ustanova je pružala tehničku podršku mnogim dešavanjima u gradu i bila je u organizaciji sabora folklora i igre u svim selima Grada Bora.
Na ovim manifestacijama okupilo se oko 500 učesnika i 5000 posetilaca. Pokrovitelj svih programa je Grad Bor.

Foto: centarzakulturubor.org.rs

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije