Borsko jezero: U “DOLINI MIRA” NEMCI, FRANCUZI, ENGLEZI, ŠPANCI…

Bor, S.M. – Krajolik “Dolina mira” na Borskom jezeru sa otvorenom izložbom skulptura u drvetu Milorada Antića Pirketa juče je imala goste iz Italije, Francuske, Španije, Bugarske i Engleske, kao i naše turiste na godišnjem odmoru iz Beograda, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Požarevca.

-Većina stranaca su gosti hotela “Jezero” i motela “Vertigo”, drugi su na proputovanju, ima i naših radnika zaposlenih u inostranstvu koji rado dolaze u zavičaj i uredno posećuju jezero i ovaj deo Timočke Krajine. Ovo je zaista prijatno iznenađenje jer do sada, poslednjih deset godina, nije bilo toliko stranaca u jednom danu. Od ponedeljka najavljen je dolazak humanitarnih organizacija i novinara iz Beograda koji u hotelu imaju svoje programe. I vreme je ovih dana poslužilo, a turisti, pogotovu u predvečerja, vole da prošetaju i navrate do nas. Najviše je onih koji su čuli za “Galeriju na otvorenom”, pa im je razgledanje skulptura i razgovor sa autorom, kako kažu, poseban doživljaj – kaže skulptor i vlasnik galerijskog prostora, Milorad Antić Pirke.

Ovog leta, od 1. maja do sredine oktobra, dokle traje postavka pod vedrim nebom, izloženo je više od 50 dela u drvetu, uglavnom u hrastovini, metalu i kamenu. Ovaj privatni kutak kulture je, već godinama, i jedini viđeniji na Borskom jezeru o kojem isključivo brine i koji promoviše vlasnik galerije.

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije