BORSKI ZOOLOŠKI VRT POSETILO POLA MILIONA LJUDI

Bor, S.M. – Od kako je otvoren Zoološki vrt u Boru, decembra 2011. godine, do danas, za sedam godina i pet meseci, zabeležena je poseta od pola miliona ljudi, najviše dece. Ova vredna istina ne samo da je za svaku pohvalu, nego je, kako su saopštili u Upravi našeg najmlađeg ZOO-vrta, i primer kako se brine o 70 vrsta životinja i ukupno 130 jedinki. Jer, ovih dana stigle su i nove prinove – mladunci patuljastih koza i kozoroga. Najviše zahvaljujući javnim radovima i ovog leta nastaviće se sa sređivanjem zoo prostora i neophodnih popravki i dogradnji.

Posetioce i ove godine čekaju stare cene – za starije je ulaznica 100 dinara, a za decu do 12 godina ulaz je besplatan. Posebno su zapažene posete ekskurzija i turističkih grupa iz svih krajeva Srbije, a dolaze i gosti iz inostranstva. Mnogi posetioci koriste staze za šetnju i igralište za decu, kao i kafić sa suvernirnicom.

Svi objeketi za životinje su u funkciji sem davno sagrađene kuće za žirafu koja će, ne treba sumnjati, jednog dana – ipak – dočekati svog stanovnika. Bor je jedan od četiri grada u Srbiji koji ima zoološki vrt.

 

Foto: arhiva

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije