BORSKI SAVEZ ZA SRBIJU ZAHTEVA OSTAVKU MINISTRA ZA EKOLOGIJU!

Bor, S.M. – Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan bio je pre neki dan na savetovanju u Boru upravo kad se grad gušio u zatrovanom topioničkom dimu. Nije našo za shodno da o ponovnom aerozagađenju razgovara sa inspekcijom ili u bivšem RTB-u, u gradskim službama, pa i sa građanima. Štaviše, nije pozvao ni ovdašnje novinare da iskoristi priliku i obrati se javnosti u danas ekološki najtragičnijem gradu. To je sramotno i nedopustivo i zato zahtevamo da Trivan najhitnije podnese ostavku – rečeno je na današnjoj konferenciji za medije borskog Saveza za Srbiju, održanoj na ulazu u gradsku zgradu, uz napomenu – da je “opozcija donela teglu s čistim vazduhom – poklon za gradonačelnika”.

-Iskljuečnja grejanja su poslednjih mesec dana u naglom porastu, jer građani su svesni koliko će njihove kućne budžete opterećivati novi cenovnici. U javni m preduzećima treba da smanjuju troškove, a ne da se bore za subvencije i poskupljenja. I to su razlozi zbog kojih nema potreba da budemo dekoracija na sednicama skupštine, jer nećemo da učestvujemo tamo gde se donose odluke na štetu grđana – rekao je Dragan Marković.

Predstavnici opozicionih stranaka nosili su parole i majice na kojima je pisalo: “Hoćemo čist vazduh” , “A sirotinji povećavaju cene” “Poklonili ste milijarde RTB-u”…

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije