BORSKI PLANINARI NAJBOLJI U SRBIJI

Aleksinac – Bor, S.M. – Planinarski savez Srbije proglasio je Planinarsko smučarsko društvo “Crni vrh” iz Bora najboljom planinarskom organizacijom u Srbiji, što je samo priznanje više nakon osvajanja prvog mesta na nedavnom republičkom takmičenju u planinarskoj orijentaciji u okolini manastira Lipovac kod Aleksinca. Borski planinari i planinarke osvojili su zlatne medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategoriji juniora. Druga ekipa osvojila je jednu srebrnu  i jednu bronzanu medalju. To je bio povod da predsdednik Opštine Bor i uskoro gradonačelnik Aleksandar Milikić juče priredi prijem za mlade šampione i  njihovo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Milutinom Simićem i direktorom društva, Borkom Gajićem.

-Ponosni smo na tako vredan rezultat i što imamo najbolju planinarsku organizaciju u zemlji. Opština će koliko je god moguće pomagati i podržavati planinare koji doprinose ugledu Bora i  svojim primerom pokazuju prave vrednosti mladih ljudi – podsetio je Milikić.

-Nastupili smo sa četiri ekipe.Uspeh je ostavren u jakoj konkurekciji među 400 takmičara. Nastavljamo marljivo da vežbamo u našoj “bazi” na Stolu, jer predstoji nam još nekoliko takmičenja do kraja godine. Trenuto imamo 60, a planiramo da već iduće godine bude 150 članova – rekao  nam je trener Zoran Petrović, jedan od najzaslužnijih za dosadašnje izvanredne rezultate PSD “Crni vrh”.

 

 

Na fotografiji: Pobednička ekipa sa rukovodstvom nakon uspeha u Aleksincu

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije