“Borski” džipovi bez tablica tema i u Skupštini, ministar policije negirao optužbe!

Bor, S.M. – Više dnevnih medija je objavilo opširnu informaciju o tome kako su, na današnjoj sednici Skupštine Srbije, poslanik Narodne stranke, Miroslav Aleksić i ministar Nebojša Stefanović videli 4. mart, dan glasanja u Boru, i posebno – „ defilovanje vozila bez tablica po Boru i okolini“.

Aleksić: Više džipova bez tablica je tog dana kružilo Borom. Naš predsednik u Boru sve je istog dana uredno prijavio policiji, ali mu je rečeno da oni nemaju slobodnih ljudi. Rečeno mu je, doduše nezvanično, „da policija ima nalog da okrene glavu od tih automobila“… Ko je to naredio?

Stefanović: -Potpuna je izmišljotina da su se 4. marta Borom kretali džipovi bez tablica. Tražio sam izveštaj. Policija je izlazila deset puta. Da li je zabranjeno da se džipovi kreću ulicama? Ako džip nema tablicu, zaustavi ga policija i napiše mu kaznu. Razni imaju takve džipove… ( Predsedavajući potom nije dopustio Aleksiću, i pored insistiranja, da odgovori ministru i pojasni svoje izlaganje).

Podsećamo, sinoć je portal IST MEDIA Bor objavio da je izvor iz borske policije izjavio da je „postojala naredba da se takva vozila ne zaustavljaju i legitimišu, između redova,  da policajci okrenu glavu na sve što ovi rade. Bili su bahati, bezobrazni i drski, a gorivo su sipali za njihove aktivnosti na pumpi „Knez“.

Dragan Marković, prvi čovek Narodne stranke u Boru tvrdi: “Imamo originalne fotografije i prijave policiji. Nešto je objavljeno i u medijima. Imamo i mnogo svedoka. Zahtevali smo da „zbog preuzimanja ingerencije policje od strane vlasnika ili vozača tih automobila i zbog toga što policija ništa nije učinila da se omogući nesmetano odvijanje izbornog procesa u Boru“ smeni načelnik PU Bor, a potom i ministar policije. Zato se i ne veruje našim fotografijama i svedocima, pa i novinarima, a ceo svet je video fotose sa džipovima bez tablica. Sramota. Ministar je očigledno od nekog prevaren. Zahtevaćemo gde god se bude moglo i da se izbori u Boru – ponište, jer imamo mnogo dokaza o nepravilnostima. A  „ogolele“ džipove bez tablica – gledao je ceo dan ceo Bor, pa zar tu ima bilo šta neistinito ili čudno?”

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije