BORSKI DžEZ SASTAV I BOJAN ČUKIĆ JOŠ JEDANPUT ODUŠEVILI NEGOTINCE

Negotinsko kulturno leto, S.M. – Balkan blues band na čelu sa džez pijanistom i kompozitorom Bojanom Čukićem iz Bora oduševio je, po drugi put ovog leta, nakon Svetskog dana muzike, probirljivu publiku Negotina. Oni su, na Petrovdan, nastupili na centralnoj gradskoj bini u sklopu “Negotinskog kulturnog leta”. Njihove stare i nove džez i evergrin kompozicije, kao i aranžmani za poznate starogradske narodne melodije (na primer, Tozovčeva “Iz Krajine lepa Vlajna”) nikog nisu ostavili ravnodušnim. Publika je spontano i dugo aplaudirala.

Uvek rado primljenim od Negotinaca, još od obarde Mokranjčeve “Knjigu piše Mula Paša”, borskim “Balkan džezistima”: Bojanu Čukiću, Zlatku Đorđeviću i Zoranu Pejoviću sa vokalima Goranom Stanković i Katarinom Jovanović, ovo je bila i najbolja uvertira za nastup na veličanstvenom Nišvilu 3. do 12. avgusta.

Treba očekivati da borski Balkan blues band, posle koncerata i nastupa u Tuzli, Beogradu, Sarajevu, Nišu, Negotinu, Zagrebu, Valjevu, dobije više prostora i u svom gradu.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije