Borske rukometašice krajem avgusta na finalnom turniru Kupa Srbije, uskoro i odluka o plasmanu u viši rang

Bor, S.M. – Juniorski ženski rukometni klub Bor RTB, član Super B lige, nalazi se pred odigravanjem finalnog turnira u Kupu Srbije koji je, nakon smirivanja koronavirusa, zakazan za 28. i 29. avgust. Za pobednika rukometnog kupa Srbije boriće se četiri ekipe, sem Bora koji se jedini plasirao u završnicu iz drugoligaškog ranga, i trenutno najspremniji timovi Super A lige: Bekament Aranđelovac, Naisa iz Niša i Jagodina. Ranije je Zrenjanin bio određen za domaćinstvo, ali sada, nakon pauze, još nije utvrđeno gde će se igrati ovaj, izuzetno važan dvodnevni turnir.

-Postigli smo izvanredan uspeh plasmanom među četiri najbolje ekipe u državnom kupu. Preostala tri kluba su svakako favoriti na papiru, ali naša je obaveza da se borimo svim snagama i na kraju neka pobedi bolji. Važna nam je svaka pripremna utakmica pred nastupajuću sezonu, tako da će ovako teški mečevi biti od velike koristi. Preostaje da vidimo za dva, tri dana kako će se organizovati ligaško takmičenje i ako budemo u prilici da se domognemo višeg ranga utoliko bolje. Već postoje predlozi da se dosadašnji rezultati u ovoj sezoni “zamrznu” i da niko ne ispadne, s tim što bi dva ili tri tima iz B popunilo A ligu. Kako god bilo, ulazimo sa druge pozicije u nove okršaje svesni da imamo kvalitet i da nećemo propustiti priliku za najviši plasman – rekao nam je trener Boranki, Zoran Barbulović.

Eventualni povratak ŽRK Bor RTB u elitu, u Prvu A ligu, ne bi predstavljao iznenađenje. Ovaj klub bi u tom slučaju ponovo bio perjanica borskog sporta jer bi se nadmetao sa najkvalitetnijim timovima u Srbiji. Grad se, podsećaju u klubu, trudi da bude uz rukometašice i pomogne koliko god se može više, ali bi bilo dobro da se u vrhunski sport, kakav neguje ŽRK Bor RTB, uključi i privreda, kao i ostali donatori i sponzori.

 

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije