Borske rukometašice ponovo u Super ligi Srbije

Beograd – Bor, S.M. – Odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije od sledeće sezone u elitnoj Super ligi naći će se i ekipe iz vrha sadašnje A lige, smederevski Mladi radnik, Radnički iz Kragujevca i RTB Bor. Liga će biti proširena na 12 klubova.

U rukovodstvu borskog kluba o tome se pričalo već pre dve nedelje i samo se čekala konačna odluka glavnokomandujućih srpske rukometne kuće. Iako ova vest nije neko posebno iznenađenje za borskog trenera Zorana Barbulovića i prvog stratega ŽRK Bor, Bobana Todorovića, oni su apsolutno zadovoljni najnovijom odlukom RSS.

-Imamo ambicioznu i kvalitetnu ekipu koja se dokazala i u takmičarskoj sezoni i kup utakmicama kada su savladani favorizovani superligaši Vojvodina i Zaječar. Izborili smo završnicu kup takmičenja i našli se među tri najkvalitetnije ekipe iz Jagodine, Niša i Aranđelovca. To je izvanredan uspeh, verovatno i jedan od najvećih u dugoj istoriji kluba (ŽRK Bor je osnovan 1953.). Očekujemo kao i do sada punu podršku grada i naših vernih navijača. Trudićemo se da ostanemo u najkvalitetnijoj državnoj ligi, možda i da doguramo do zlatne sredine. U svakom slučaju čestitam igračicama i stručnom štabu na čelu sa trenerom Barbulovićem, s ubeđenjem da će s ponosom reprezentovati naš grad u najjačoj srpskoj ligi – kaže Boban Todorović.

Ostaje da se počne sa pripremama za novu sezonu i igranje kup utakmica koje će dobro doći za uigravanje tima.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije