Borska Toplana grejaće ukoliko bude još hladnih dana

Bor, S.M. – Kako nam je izjavio direktor JKP Toplana u Boru, Milutin Simić, iako je s 15. aprilom završena grejna sezona, grejanja će biti do prvomajskih praznika ukoliko bude hladnih dana. Očekuje se da će biti još zahlađenja do kraja aprila, najverovatnije 22. i 23. aprila i u to vreme neće biti hladnih radijatora.

-Okončali smo uspešno grejnu sezonu koje se ne može porediti sa prošlogodišnjom. Istina je da nam je na ruku išlo i toplije vreme od uobičajenog za zimski period, ali su i pogoni bili spremniji i radilo se danonoćno na otklanjanju svih kvarova. Naše ekipe dežurale su i noću, tako da su najveći kvarovi sanirani u to vreme. Jedini smo u Srbiji grejali 24 sata, što je zaista vredno pažnje. Imali smo samo dva veća “iskakanja” po više sati. Ne bežimo od toga da je moglo i bolje, ali u ovim uslovima postigli smo maksimum. Oprema i deo vrelovodne mreže su zaista dotrajali, a gotovo četiri decenije nije bilo većih ulaganja. U ovom trenutku najvažnije je da odmah krećemo sa remontima za narednu sezonu. Svesni smo i toga da je neophodno dosta toga promeniti, pre svega što pre preći na zdravije, efikasnije i jetinije energente – podseća Simić.

Poslednjih meseci u gradskom rukovodstvu razmatraju predloge o novoj toplani na gas i korišćenju sunčeve energije. Takve ideje mogle bi da se ostvare najksnije za četiri godine.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije