BORANI NA SKUPU “SRBIJA ZA SVE GENERACIJE”

Beograd, S.M. – Među 100 učesnika skupa “Srbija za sve generacije” povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Skupštini Srbije bilo je i 20 Borana koji su, nakon radnog dela, razgledali panoramu glavnog grada.

Skup je održan u organizaciji Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Udruženja građana AMITY – Snaga prijateljstva Beograd, a okupio je starije građane iz Sremske Mitrovice, Bora, Kragujevca, Uba, Beograda i Novog Pazara.

Okupljenima su se obratili ministar za socijalna i boračka pitanja i zapošljavanje, Zoran Đorđević i direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović.

-Naši najstariji sugrađani bili su počastvovani odlaskom u Beograd na jedan takav događaj, posebno što su prvi put seli u poslaničke klupe. I razgledanje srpske metroplole bio je svojevsrstan doživljaj. Organizatori su dobili sve pohavale, tako da se i sledeća manifestacija naredne godine očekuje s  puno optimizma i zadovoljstva – rekli su nam iz borskog Udruženja Kokoro.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije