Bor: ZAKAZANA GRADSKA SKUPŠTINA – BUDŽET NA VETROMETINI?

Bor, S.M. – Predsednik Skupštine Grada Bora, Dragan Žikić zakazao je za petak, 28. decembra, Skupštinu grada na kojoj će glavna tema biti – usvajanje predloga odluke o budžetu za 2019. godinu. Na dnevnom redu je još nekoliko značajanih tema, od Strategije razvoja socijalne politike 2019- 2023. i kadrovskog plana Gradske uprave (osnivanje komunalne policije i jačanje sektora za razvoj) do raspisivanja konkursa za direktore Stambenog i Komunalnog preduzeća i zaključenja ugovora sa timočkim opštinama o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom (gradnja deponije u Halovu).

Pažnju javnosti poodavno zaokuplja problem usvajanja budžeta za 2019. godinu, jer ako se ovaj akt blagovremeno, u zakonskom roku, ne usvoji, moguće je da dođe do krize lokalne vlasti. Zašto se ovo pitanje uopšte postavlja i nameće kad vladajuća, SNS – SPS većina, drži sve konce u svojim rukama? Nije nepoznato da u borskom SNS postoje dve struje, jedna je za politiku aktuelnog gradonačelnika Milikića, i druga, privržena aktuelnom povereniku naprednjaka za Bor, Spaskovskom. I jedni i drugi imaju različita gledišta na rukovođenje i razvoj grada Bora i tu se, već je opšte poznato, lome koplja.

Postavlja se pitanje – šta bi se dogodilo, i da li bi pala aktuelna vlast, ukoliko se budžet ne usvoji? U tom slučaju. postoji mogućnost da se odlukom Opštinskog veća dođe do privremenog finasiranja iz gradske kase. Dakle, muke se samo za koji dan odlažu.

Ipak, kako stvari stoje, suština problema je u nespremnosti vrha  SNS-a da razreši nesuglasice i dileme na relaciji Milikić – Spaskovski,i da, energičnom odlukom, postavi stvari na svoje mesto. Odugovlačenje dovodi samo do usložavanja ionako nagomilanih problema koji nikome ne odgovaraju, ponajmanje građanima Bora.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije