Bor: Za 57 GODINA TEHNIČKOG FAKULTETA DIPLOMIRALO 3000 studenata

Bor, S.M. – Prof. dr Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta u Boru – Univerziteta u Beogradu, rekla je na današnjoj svečanoj akademiji povodom početka nove školske godine – da je za 57 godina postojanja ove visokoobrazovne ustanove diplomiralo 3002 studenta od kojih je 166 magistara i 122 doktora nauka. U protekloj školskoj godini diplome raznih smerova dobilo je 86 studenata.

-Naš fakultet organizuje pet naučnih skupova, izdaje 4 naučna časopisa, sarađuje sa najuglednijim srodnim fakultetima u okruženju i Evropi, naučnim kućama, privredom, lokalnom zajednicom. Od danas nastupa nova generacija budućih inženejra rudarstva, metalurgije, industrijskog menažmenta, tehnologije. Svi oni treba da imaju samo jednu želju – da naslede sadašnje najbolje studente – rekla je Nada Štrbac pozdravljajući goste i posebno kolege dekane iz Tuzle, Zenice i Požarevca, kao i nekadašnje dekane borskog fakulteta.

Proglašeni su najbolji svršeni studenti po smerovima, a to su: Marko Karamfilovski, Milan Stajić, Dušan Bogdanović i Jelena Martić. Promovisan je i doktor nauka, Sanela Arsić.

U kulturnom delu akademije predstavila se Pevačka grupa borskog Centra za kulturu “Đurđevak”.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije