Bor uvodi zonski sistem naplate parkiranja uz moguću gradnju javnih garaža

Gradska uprava grada Bora raspisala je javnu nabavku za izradu studije “Analiza parkiranja u centralnoj zoni grada Bora”. Procenjena vrednost javne nabavke je do dva miliona dinara sa PDV-om.

U konkursnoj dokumentaciji stoji da je predmet izrade projekta studije parkiranja  utvrđivanje veličine problema parkiranja u gradu Boru, prostora u kojem problem postoji, specifičnosti grada, uzroka problema i mogućih pravaca rešavanja problema. Planirano je uvođenje restriktivnog režima parkiranja u gradu Boru (zonski sistem sa naplatom i ograničenjem trajanja parkiranja) pa je neophodno utvrditi stanje parkiranja u gradu i predložiti najbolja rešenja za problem parkiranja i za uvođenje restriktivnog režima parkiranja.

– Potrebno je utvrditi nedostatak parking mesta u postojećem stanju i prognozu broja budućih zahteva za parkiranjem, kako bi se dobili odgovori na pitanja ekonomske isplativosti izgradnje parkirališta i parking garaža i kako bi se obezbedilo njihovo korišćenje u dovoljnoj meri posle izgradnje – piše u dokumentaciji.

Potencijalni ponuđači bi trebalo da daju predlog promene režima saobraćaja radi uvođenja jednosmernih ulica i korišćenja jedne saobraćajne trake za potrebe parkiranja kao i analizu i ocenu postojećeg stanja parkiranja, analizu potreba građana i mere za poboljšanje uslova parkiranja.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije