Bor: U TOPLANI POČELI REMONTI I POPRAVKE ZA NAREDNU GREJNU SEZONU

Bor, S.M. – Radnici JKP Toplana u Boru završili su tokom protekle noći radove na popravkama i rekonstrukciji dela toplovodne mreže u ulicama u starom delu grada prema bolnici i direkciji nekadašnjeg RTB-a, a izmenili su i ventile u šahtama i pojedine delove u podstanicama u Novom gradskkom centru i Četvrtoj mesnoj zajednici.

-Sopstvenim sredstvima izvodimo radove kako bi, nakon pet godina, dobili kvalitenije grejanje u ulicama Đure Đakovića, Šistekovoj, Đorđa Vajferta i Kestenovoj. Suština je u tome da trasa vrelovoda više neće biti povezana preko kružnog toka, što će smanjiti broj kvarova. Do sada je godišnje u ovom delu grada četitri do pet puta dolazilo do pucanja cevi i prekida u grejanju većeg broja potrošača. Radi se brzo i efikasno, tokom celog dana i noći, kako bi što manje smatali učesnicima u saobraćaju, kaže direktor Toplane, Milutin Simić.

I još jedna važna informacija: predlozi da grejanje počne pre 15. oktobra neće biti prihvaćeni, tako da sve ostaje po starom, jer, kako je procenjeno na nedavnom sastanku Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije u Zrenjaninu, za to nema valjanih objašnjenja, niti posebne potrebe.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije