Bor: U STAMBENOM PREDUZEĆU POMAŽU GRAĐANIMA DA IZBEGNU SUDSKOG IZVRŠITELJA

Bor, S.M. – Javno preduzeće za stambene usluge Bor po treći put poslalo je opomene građanima za neizmerene obaveze iz prvog kvartala prošle, 2018. godine. Reč je o 850 građana koji duguju 14 miliona i 113 vlasnika kuća sa dugom od 360.000 dinara.

-Ovo je još jedna prilika da se, izmirenjem duga do kraja ovog meseca, izbegne sudski izvršitelj. Rok je, dakle, 31. januar do 11 sati. Naprosto, molimo sve građane, posebno one sa malim iznosima da ne prave sebi bespotrebne troškove. Na primer, za samo 600, 700 dinara duga izvršitelj “uknjiži” i do15.000 dinara troškova. Kada je reč o većim dugovanjima, moguć je dogovor i za reprogram, što mnogi dužnici koriste – izjavio je v.d. direktor Preduzeća za stambene usluge, Slaviša Frišković apelujući da se bar uplati dug za januar 2018. kako bi se izbegli troškovi izvršitelja i pomoglo domaćinstvima. Drugo rešenje zaista ne postoji.

Kako su nam rekli u ovom preduzeću, najviše zabrinjavaju dugovi iz ranijih godina koji su dostigli 755 miliona dinara. Od tih para, 200 miliona naplatiće se preko suda, isto toliko posredstvom izvršitelja, a za preostalih 355 miliona dinara moraće da uslede tužbe. Za stambene usluge duguju i pravna lica. Za 2018. godinu ostalo je nenaplaćano i 9 miliona dinara za zakup poslovnog prostora.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije