Bor: TRIBINA SAVEZA ZA SRBIJU PROTEKLA U KRITICI AKTUELNE VLASTI

Bor, S.M. –  RTB Bor nije trebalo prodavati, pogotovu ispod cene. Zar nije država Srbija mogla bolje, ili bar isto, da rukovodi kombinatom bakra od državne firme iz Kine i da se sačuva nacionalni resurs? Na ovaj način nećemo zaustaviti odlazak mladih iz zemlje, niti ćemo rešiti probleme ekonomije u uslovima kad stranci jedino gledaju profit i – ništa drugo. Bor i istočna Srbija neće biti rešeni problema “spašavanjem” samo jedne velike firme. Ovo je, uz niz primedbi i oštrih kritika aktuelne vlasti, suština večerašnje tribine Saveza za Srbiju na kojoj su govorili: Dragan Đilas, Boško Obradović, Borsko Stefanović, Nebojša Zelenović, Saša Paunović, Nikola Jovanović.

Pre tribine, kojoj je, na platou Doma kulture, prisutvovalo između 400 i 500 građana, održana je konferencija za medije (većina borskih glasila nije imala predstavnike). Govorili su: Boško Obradović, Nikola Jovanović, Borko Stefanović i Dragan Marković.

-Nije dobro što Savez nije dobio salu Doma kulture. To je slika vlasti, i to je najpouzdaniji znak ds se ne želi drugačije mišljenje. Borićemo se ne prezajući od bilo čije bahatosti i neistina. Apsolutno ostajemo protiv prodaje PKB-a i RTB-a Bor – rekao je lider Levice Srbije, Borko Stefanović.

Ostali govornici uglavnom su ponavljali istu, već prepoznatljivu priču.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije