Bor: TOPLANA ĆE POSLOVATI POZITIVNO IAKO UZIMA NOVI KREDIT

Bor, S.M. – Članovi Gradskog veća saglasili su se na jučerašnjoj sednici za kredit JKP Toplana od 80 miliona dinara kako bi se otplatile obaveze nastale u sezoni 2017/2018. godina. Kredit će biti vraćen u 12 mesečnih rata.

-Ovo zaduženje je zaista neophodno, jer Toplana sa novim menadžmentom radi bolje nego ikada od kako se izdvojila iz sastava TIR-a. Prošlogodišnji gubitak od 120 miliona dinara nastao je isključivo zbog kamata koje je EPS obračunao na osnovu ranijeg duga za struju. Uz subvencije Grada poslovanje je bilo pozitivno i to je odličan rezultat. Počećemo kompletne radove na magistrali B, što će obezbediti sigurnije grejanje narednih godina. Trebaće nam za tu investiciju 60 miliona dinara i pokušaćemo da nam FOD pomogne kako bi lakše rešili ceo problem – rekao je novinarima gradonačlenik Bora, Aleksandar Milikić dodajući da je prvi put prihvaćena krivica za zastoje u ovoj grejnoj sezoni, posebno u NGC-u i da su građanima umanjeni računi za neisporučenu energiju.

U Toplanu, čulo se na sednici, nije ulagano poslednjih 30 godina i zato nije čudno što dolazi do havarija u verleovodnoj mreži i na postrojenjima.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije