Bor: SKUPŠTINSKO ZASEDANJE U ZNAKU IZBORNE KAMPANJE

Bor, S.M. – Odbornici SO Bor, na današnjoj sednici, doneli su odluku većinom glasova da se preduzeću „Bortravel“ privremeno poveri prevoz putnika, usvojili su Akcioni plan zapošljavanja za 2018. i Plan generalne regulacije područja opštine Bor.

Sednica je protekla u oštroj diskusiji pozicije, Blagoja Spaskovskog, Dragana Žikića i Dobrice Đurića i opozicije, Dragana Markovića, Srđana Marjanovića i dr Gorana Golubovića. Na zamerke da se bespotrebno kasni sa raspisivanjem javne nabavke za gradskog prevoznika i da neko mora da snosi odgovornost, odgovoreno je da je reč o tehničkim problemima.

-Opozicija koristi mogućnost predizborne kampanje, što nećemo dopustiti. Ovo je odgovorna vlast koja ima obavezu da najhitnije reši probleme predstojećeg nevremena kako bi i građani u Gornjanu imali prohodan put. Postavljaju se i pitanja o RTB-u koji će dobiti strateškog partnera i rešiti mnoge nedaće, prvenstveno investiranje u rudarsku proizvodnju. Imamo prečih poslova od zamajavanja manje bitnim temama – rekao je šef Odborničke grupa SNS-a, Blagoje Spsksovski.

Dragan Marković

-Ovde se radi o velikim parama, osam ili devet odsto novca od ukupnog budžeta većeg od 2 milijarde dinara, a usvajamo odluku bez obrazloženja. Neko je kriv i mora da odgovara. Iako je pre neki dan objavljena nabavka, potrebno je više od mesec dana da se donese nova odluka. Kako će u međuvremenu da se plaća usluga prevoza i da li će sve da bude po zakonu – upitao se Dragan Marković.

Srđan Marjanović reagovao je na „birokratski pristup“ Akcionom planu zapošljavanja kojim je ove godine predeviđeno gotovo dvostruko više para iz lokalne kase nego prethodne godine – 30 miliona dinara.

-Nezaposlenost je povećana za dva odsto. Efekti ovakvog zapošljavanja, od javnih radova do projekata samozaposlenja i partijskog zapošljavanja, nisu odgovarajući. Štasviše, i socijalni problemi se uvećavaju – naglasio je Marjanović.

Reagujući na ovu opasku, Blagoje Spaskovski je istakao da je u lošoj privatizaciji pod rukovodstvom demokrata u Boru 15.000 radnika ostalo bez posla. Ne stoje ni primedbe da je dug RTB-a grčkom Mitelineoposu mogao odavno da bude rešen, jer, naglasio je, taj „proces“ datira od 2002. godine kada je profesor Gusković bio direktor.

S ovim konstatacijama opozicioni odbornici nisu se složili.

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije