Bor: Šesti Festival nauke – Timočki naučni tornado 2017

Bor, S.M. – Društvo mladih istraživača, Tehnički fakultet, Tehnička škola, Osnovna škola “3. oktobar” Bor, Regionalni centar za talente Bor, Muzej rudarstzva i metalurgije Bor i udruženje “Vilaž” organizuju 6. Festival nauke u Boru, a povod je obeležavanje Svetskog dana nauke u sklopu Ekoloških dana Bora 2017. Svečano otvaranje festivala je u petak, 3, novembra, u 18 sati, u dvorani Muzičke škole, prigodnom pozorišnom predstavom učenika Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara.
U okviru Šestog Festivala nauke „Timočki naučni tornado“, u subotu, 4. novembra, u celom prostoru škole „3. oktobar“ u Boru od 10 do 14 sati biće organizovano preko 300 različitih naučnih programa. Ova, već tradicionalna manifestacija, organizuje se i kao deo programa profesionalne orijentacije kako bi učenicima bila skrenuta pažnja i na mogućnosti prirodnih i tehničkih nauka, kao i promovisanja koncepta održivog razvoja.
Učesnici su đaci, nastavnici, studenti i stručnjaci iz više od 30 institucija iz Bora, Timočkog regiona i šire, a festival se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zaštite životne sredine, Centra za promociju nauke Srbije i Rakita doo.

 

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije