Bor: SEM U TOPLANI, NOĆNI RAD I U VODOVODU I KOMUNALNOM

Bor, S.M. – Došlo je vreme da i ostala javna komunalna preduzeća, sem Toplane, uvedu treću smenu i rad noću kako bi se dobilo u efikasnosti i blagovremenom izvršavanju najneophodnijih obaveza. Rukovodstvo JKP Toplana prvi put je sredinom ove grejne sezone uvelo noćni rad kako bi se što brže sanirale havarije i kvarovi na vrelovodnoj mreži i u postrojenjima. To se pokazalo korisnim i za firmu i za korisnike usluga, tako da će se ovaj “model”, kako saznajemo, uvrstiti i u radnu obavezu za proizvodne radnike u Vodovodu i  “3. oktobru”. Komunalci će već od ovog leta ulice prati isključivo noću.

U Stambenom preduzeću naglašavaju da od građana i privrede potražuju 700, a oni duguju 709 miliona dinara. Finansijska disciplina se u poslednje vreme popravila, što se najbolje vidi po efikasnosti naplate od starih dužnika. Nedavno je bilo 1.300 spremnih tužbi, ali se odlaskom službenika na lice mesta, u domaćinstva, taj broj znatno smanjio. Troškove suda i posebno izvršitelja, na taj način, neposrednim razgovorom, izbeglo 700 građana. Jedni su dug platili na šalteru preduzeća, drugi su to učinili uz pomoć reprograma.

-Suština je u tome da građani shvate da se komunalije moraju plaćati blagovremeno i da je reč o redovnoj, neizbežnoj obavezi – podseća direktor JP za stambene usluge, Slaviša Frišković.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije