Bor: „RAKITA“ ZNATNO POVEĆAVA CENU OTKUPA ZEMLJIŠTA U PODRUČJU BUDUĆEG RUDNIKA BAKRA

Bor, S.M. – Predsednik Opštine Bor, Aleksandar Milikić, nakon uspešnog sastanka sa rukovodstvom preduzeća „RAKITA“ koje izvodi geološke radove u okolini Bora, dobio je zvanično pismo od novog direktora te firme, Predraga Lukića, u kojem ga obaveštava – da se od danas (1. decembar) povećava cena naknade otkupa privatnog zemljišta u zoni projekta Čukaru Peki. Isplata je predviđena na dva načina. Prvi, na procenjenu tržišnu vrednost zemljišta, umesto dosadašnjih 60, isplaćivaće se bonus od 100 odsto. Ovo povećanje važi  za nove, ali i za sve ranije sklopljene ugovore. Drugi, isplatiće se i dodatni bonus od 50.000 dinara za svaku parcelu prodatu „RAKITI“. U slučaju kad postoji suvlasnik, bonus sleduje svakom od vlasnika proporcijalno njegovom udelu nad zemljištem. Ovaj  bonus važi i za nove i prethodno sklopljene ugovore. Svaki vlasnik prodatog zemljišta biće ovim odlukama i lično obavešten nakasnije za sedam dana.

Direktor Lukić, na kraju pisma, očekuje nastavak plodne i kontinuirane saradnje sa lokalnom samoupravom.

U jednoj od nedavnih infromacije „RAKITE“ navedeno je da je do tog datuma otkupljeno 250 hektara zemljišta u ataru sela Brestovac, Slatina i Metovnica. Otvaranje rudnika bakra i zlata, u ataru Čukaru Peki, trebalo bi, prema prvim procenama, da se dogodi za tri godine. Reč je, objavljeno je u medijima, o jednom od najbogatijih nalazišta bakra i zlata u svetu.

-Ovo je veliki doprinos obostrano korisnoj saradnji. Očekujemo da će i naša lokalna preduzeća ubuduće dobijati više posla u „RAKITI“, pogotovu od 2019. godine kada, kako se predviđa, započnu radovi na izgradnji rudarskih objekata – rekao nam je Aleksandar Milikić.

 

 

Foto: rakita.net

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije