Bor, protest 5: NEPOSUSTAJU U BUNTU PROTIV „LOŠE VLASTI“

Bor, 8. april, S.M. – Iako je subota, dan kad Borani odlaze na vikend, nastavljen je protest građana ulicama grada protiv „loše vlasti i propadanja Bora“. Parole su iste kao i prethodnih dana, s tim što se najviše uzvikivalo – „Soso lopove“ i „Izađite napolje, „ Ovo je diktatura“… Prvi put pojavila se parola „RTSSNS“.

Protest5 , 2

U razgovoru sa nezadoovlnim građanima, uglavnom mladima, moglo se saznati da su protiv „loše vlasti koja je rasturila RTB-e, pa i opštinu i sa celim javnim sektorom.

-Godinama se vodi jedna te ista politika i isti ljudi drže Bor u svojim posedima. Zar nije tužno da se RTB-e zabavlja sa opštinskim problemima kad ima svojih preko glave. Neko ovde mora da podnese račune. Državni organi sigurno znaju kakvo je stanje i koliko je malverzacija, krađa, mahinacija, svega i svačeg lošeg pritisnulo RTB-e. Kao nikad ranije, a isti ljudi, uz podršku penzionisanih bivših rukovodilaca, ne napuštaju fotelje i odlična radna mesta. Oni uzimaju hled mladima, stručnim i sposobnim ljudima. Ko godinama koči državne organe da uđu u RTB-a i debelo istraže sve sumnjive radnje? Zna se ko je taj – kažu učesnici skupa uvereni da će doći do promena i da će svako odgovarati za svoja dela i nedela. Oni, ističu, da im nije jasno zašto sindikati ćute, zašto ne brane svoje interese, koja im je stvarna uloga?

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije