Bor: PROLEĆNO SPREMANJE U INSTITUTU RUDARSTVA I METALURGIJE (Fotoreportaža)

Bor, S.M. – Prostrane zelene površine Instituta za rudarstvo i metalurgiju od danas su još čistije i lepše. Svi zaposleni, kao u retko kojoj državnoj firmi u Srbiji, iako je neradni dan, zasukali su rukave i nekoliko sati uređivali cvećnjake i zelene oaze u dvorištu direkcije. I vreme je poslužilo.

-Ovo je naša praksa. Izneto je nekoliko kamiona lišća, starog papira, raznog otpadnog materijala. Koleginice su s pažnjom uređivale cvećnjake i ukrasno šiblje. Za svakog je bilo posla i niko se nije požalio da je bilo teško. Zgrade Instituta i ceo parkovski prostor je naša okućnica o kojoj se mi najbolje brinemo. Komunalci su jedino sređivali prostor oko ograde. Gradimo imidž i na domaćinskom izgledu našeg radnog prostora, jer ovde dolaze ljudi iz celog sveta i svaki kutak treba da bude umiven i da zrači urednošću. Naši poslovni prijatelji kad god dođu imaju samo reči hvale, jer se zaista trudimo da izgledamo kao da smo u najsjajnijim evropskim metropolama. I naši radnici su disciplinovani i posvećeni, tako da u svakom segmentu rada i ponašanja ne zaostajemo za evropskim standardima – kaže direktor Instituta za rudarstvo i metalurgiju, dr Mile Bugarin.

Nakon uspešno završene ove vredne radne akcije nije bilo posebno pohvaljenih, svi su na zajedničkoj marendi, pokazali zadovoljstvo i rešenost da ponovo, čim zatreba, uzmu alat u ruke i – “zasuču rukave”.

Ovo je, nesumnjivo, i poučan primer ostalim ustanovama i preduzećima da ne zaboravljaju “zelena pluća” i svog grada i – svoje kuće.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije