Bor: PREVAZIĐEN ZASTOJ U PREVOZU ZAPOSLENIH RADNIKA

Bor, S.M. – Na osnovu hitne intervencije gradonačelnika grada Bora i odobrenja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, danas od 12 sati uspostavljen je prevoz zaposlenih za poslodavce koji su ispoštovali Uredbu Vlade Republike Srbije i dostavili zahteve Gradskoj upravi grada Bora. Zato će prevoz biti organizovan samo za poslodavce koji su, u skladu sa svojim potrebama, dostavili informacije o zaposlenima sa tačno definisanim spiskom putnika, rutama i satnicom,  piše u današnjem saopštenju za javnost iz Gradske uprave Grada Bora.

– Neodgvornost pojedinih poslodavaca dovela je u pitanje organizaciju prevoza zaposlenih, ali smo, zahvaljujući brzoj intervenciji, ovaj problem uspeli da prevaziđemo za sve koji su shvatili ozbiljnost situacije. Založio sam se da, u što kraćem roku, od Ministarstva dobijemo saglasnost za organizaciju prevoza i tako ne ugrozimo sugrađane koji putuju do svog radnog mesta. Još jednom apelujem na  poslodavce koji nisu dostavili podatke da to učine u što kraćem roku. kako bi zajednički  organizovali prevoz zaposlenih na teritoriji grada – izjavio je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Podsećanja radi, Uredba Vlade RS o ukidanju javnog gradskog prevoza doneta je u cilju suzbijanja širenja virusa korona, a poslodavci su bili dužni da za svoje zaposlene organizuju prevoz pod tačno definisanim uslovima i propisima koje je dala Vlada RS.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije