Bor: Podneta krivična prijava protiv odgovornih za zagađenje životne sredine

Objavljujemo u celini saopštenje Narodne stranke u Boru i predsednika odborničkih grupa sa liste “Mi ili oni-ujedinjeni za Bor” sa današnje konferencije za medije:

Narodna stranka i predsednici odborničkih grupa sa liste “Mi ili oni-ujedinjeni za Bor” su 15. septembra najavili podnošenje krivične prijave protiv zagađivača i protiv odgovornih lica zbog nepreduzimanja mera u cilju zaštite građana Bora i borskih sela koji se mesecima truju.
Nadali smo se da će odgovorni preduzeti korake u cilju rešavanja problema aerozagađenja i da podnošenje krivične prijave nije potrebno.

Očigledno da apeli nisu urodili plodom, i da odgovorni, i pored obećanja, nisu ozbiljno shvatili ni proteste građana, ni pozivanja da se spreči trovanje Borana.
Umesto toga gradonačelnik Milikić je pokrenuo “akciju” zamagljivanja problema koji je stalan i koji mora urgentno biti rešen! Javna rasprava ne može zameniti osnovnu odgovornost.
Pored njega ni republički inspektor, očigledno, ne radi svoj posao, a zagađivač je posebna priča.
Zbog građana Bora, a pre svega naše dece, koji ne zaslužuju da im se ovo događa, kao roditelji imamo obavezu da se borimo za zdravu životnu sredinu.

Obaveštavamo Vas da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru podneta krivična prijava protiv odgovornih za krivično delo zagađenje životne sredine i krivično delo nepreduzimanje mera zaštite životne sredine.

Zašto je izgrađena nova topionica, i zašto smo kao građani prevareni od strane republičke i lokalne vlasti da ćemo imati, nakon desetina i desetina godina, zdravu životnu sredinu što se tiče aerozagađenja?

Sve loše i nasleđeno iz ranijeg perioda nije razlog i opravdanje za aktuelno trovanje i nečinjenje i izostalo sprečavanje zagađenja.

Verujemo da naša deca i unuci zaslužuju da se svi zajedno u Boru borimo za zdravu životnu sredinu i da im u nasleđe ostavimo nešto što je normalno i za ponos.

Kao odbornici (i vlasti i opozicije) imamo obavezu da se borimo za interes građana.

Neka svako preuzme svoju odgovornost i lakše ćemo doći do zdravijeg Bora i okoline.

 

 

 

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije