Bor: POČETNICIMA U BIZNISU BESPLATNI LOKALI I BESPOVRATNIH 200.000 din.

Bor, S.M. – Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, izjavio je danas novinarima da je Grad Bor spreman da mladim ljudima, početnicima u privatnom biznisu obezbedi slobodne lokale na godinu dana i 200.000 bespovrtnih sredstava.

-Ovo je naš podsticaj razvoju privatnog preduzetništva i prevashodno početnicima kako bi se lakše uklopili u posao i razvili svoj biznis. Na taj način zaustavićemo i odliv mladih u veće gradove i posebno u inostranstvo. Istovrmeno podržavamo i civilni sektor i udruženja i organizacije koje edukuju i na bilo koji drugi način pomažu početnicima u otvaranju malih preduzeća – rekao je Milikić naglašavajući da će za dve do tri godine Bor, najviše zahvaljujući otvaranju novih rudnika, ponovo postati grad u koji će se dolaziti a ne iz kojeg će se odlaziti.

Evidentno je da postoji jedan broj gradskih lokala koji nikome ne služe, prvenstveno u Novom gradskom centru. Izdvajanje bespovratnih sredstava za početnike u preduzetništvu bilo je i ranijih godina, ali je nesumnjivo da će se i ubuduće nastaviti sa istom praksom.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije