Bor: ODBORNICI VEĆ U UTORAK O SMENI PREDSEDNIKA OPŠTINE. MOGUĆA JE I OSTAVKA!

Bor,S.M. – Kako informiše Ist media, predsednik SO Bor, Vidoje Adamović  juče je predao zvanični zahtev za vanrednu sednicu lokalnog parlamenta na kojoj će se odlučivati i o smeni aktuelnog predsednika Opštine Bor, Živorada Petrovića. Adamović je rekao da je sednica već zakazana za utorak, 4. juna.

S obzirom da se u nedavnoj peticiji za smenu Petrovića potpisalo 25 od ukupno 35 odbornika, može se očekivati da će Petrović lako izgubiti poverenje. Istog dana, kako se planira, održaće se i novo zasedanje SO na kome će se glasati za predlog Odborničke grupe SNS-a da novi čelnik bude dipl. inž. Aleksandar Milikić, direktor Samačkog smeštaja. On će, ukoliko bude izabran, predložiti zamenika, pomoćnike i nove članove Opštinskog veća.

Postoji još jedna mogućnost – da Živorad Petrović podnese ostavku. On je već izjavljivao u medijima „da je vojnik partije“ i ukoliko mu partija kaže da se povuče on će to učiniti. Da li će, isto tako po najavama, izneti u javnost nekakav „prljav veš“, ostaje da se vidi. Najverovatnije da do veće gužve neće doći, jer to ni jednom taboru ne odgovara, a najviše njihovoj partijskoj vlasti. Ovo malo opozicije nema razloga da reaguje pošto im je, bar tako izgleda, unutrašnji naprednjački faktor – neočekivano –  završio ceo posao. Ne zaboravimo da je pre godinu dana jedan ambiciozni opozicioni odbornik upravo tražio smenu Petrovića i njegove ekipe.

U Bor je sinoć iznenada stigao i ministar policije i potpredsednik SNS-a, Nebojša Stefanović. Iz kratkog saopštenja moglo se jedino saznati da je on pohvalio rad Policijske uprave Bor i da će se ova služba još bolje opremiti i tehnički unaprediti.

Očigledno je da je, nakon dužeg vremena, prevaziđena kriza (na primer, nisu, zbog nedostatka kvoruma, zaredom održane čak četiri sednice Opštinskog veća) u funkcionisanju lokalne sampouprave i da je izbor novog opštinskog rukovodstva gotova stvar. Može se zaključiti i to da je vrh SNS-a najzad odlučio da se ispoštuje volja većine odbornika i uspostavi nova lokalna vlast.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije