Bor: OBAVEŠTENjE RATNIM VOJNIM VETERANIMA

Bor, 17. septembar –  Savez udruženja boraca i ratnih veterana istočne Srbije sa sedištem u Boru poziva sve učesnike u ratu 1999. godine zainteresovane za podnošenje tužbe protiv diskriminacije – da se jave u službene prostorije Subnor Bor u ulici Moše Pijade 19 (zgrada Doma kulture), kancelarije 4 i 5 svakog radnog dana od 8 do 13 sati.

Ratni veterani koje je zastupao advokat Srđan Aleksić iz Niša tužili su državu za isplatu ratnih dnevnica i u prvom stepenu dobili sporom pred sudom u Strazburu, ali u drugom stepenu presuda je ukinuta i vraćena jer jer je međuvremenu u Srbiji donet Zakon o sprečavanju diskriminacije. Zato su svi ratni veterani upućeni da iskoriste prvo sve zakonske opcije u svojoj zemlji. Prve presude su već donete u korist ratnih vetereana učesnika u ratu 1999. godine u Višim sudovima u Nišu, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu i Subotici. U ostalim višim sudovima postupci su u toku.
Ovim putem obaveštavamo sve učesnike da mogu doći svakog radnog dana u službene prostorije SUBNOR-a i ratnih veterana istočne Srbije u Boru i dati punomoć advokatskoj kancelariji koja će svim našim članovima omogućiti besplatno zastupanje u toku trajanja sudskog postupka.

SUBNOR i RVI istočne Srbije Bor

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije