Bor: NASTAVLJAJU SE RAZGOVORI SA NARODOM

Bor, S.M. – Nakon izvesne pauze, danas, u 9 sati, u glavnoj sali gradske skupštine u Boru, gradonačelnik Aleksandar Milikić sa saradnicima ponovo je upriličio razgovor sa građanima koji su se žalili na razne probleme uglavnom lične prirode. U prvom redu građani su iznosili egzistencijalne nedaće izazvane nezaposlenjem ili malim penzijama i ostalim prinadležnostima. U skupštinskoj sali “na red” kod gradonačelnika uglavnom su čekali ljudi srednjih godina, a bilo je i mlađih.

-Imam penziju od 14.000 dinara i to je zaista nedovoljno. Tražižu bilo kakvu pomoć ili olakšicu u komunalnim davanjima. Nisam optimista, ali zašto da ne pokušam, pa ako bude razumevanja utoliko bolje – rekao nam je jedan od prisutnih građana.

-Neka otvore dobru fabriku i neka nam daju posao. Ne treba ništa drugo. Ali, ne “Strujomere” gde je navodno trebalo da se zaposli 300 ljudi. Bacili narodne pare i nikom ništa. Neka objasne Vučiću sad kad dođe u Bor šta je sa tom “kapitalnom investicijom”, jer i to je tema za ozbiljan razgovor – poželio se stariji gospodin pred penzijom.

Sem predstavnika lokalne vlasti, od pomoći gradonačelniku bili su i odgovorni u javnim preduzećima, koji su, nakon iznošenja problema, dobijali konkretne zadatke.

Na fotografiji: Detalj sa današnjih razgovora gradonačelnika sa građanima

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije