Bor: NAKON PADA U AMBIS NAPUŠTENOG RUDNIKA DEČAK SE USPEŠNO OPORAVLJA

Beograd – Bor, S.M. – Nakon pada u ambis starog borskog, napuštenog rudarskog kopa, na tom mestu dubokog više od 300 metara, prošle subote, dečak M.R. (9) izvan je životne opasnosti. Ovo je poslednja informacija iz Opšte bolnice u Boru koju od jutros saopštavaju elektronski mediji.

Dečak se sa drugovima igrao na ivici kopa i odjednom je skliznuo i otkotrljao se u ambis napuštenog i nezaštićenog Površinskog kopa rudnika bakra. U najkraćem mogućem vremenu stigla je Hitna pomoć, a potom i Vatrogasni spasilački bataljon koji je, na izuzetno nepristupačnom terenu, pri obrušavanju zemlje, za tri sata, uspeo da izvuče teško povređenog devetogodišnjaka. Dete je odmah prebačeno u borsku bolnicu, gde je, posle ukazane pomoći, zbog poverda opasnih po život, prebačeno u Dečju bolnicu u Beograd.

Poslednjih godina desila su se još dva slična slučaja. Posebnu pažnju javnosti pobudilo je samoubistvo R.N. (40) koji je skočio u ambis kopa zbog neplaćenog duga za struju od 60.000 dinara.

Iako su na najnebezbednijim mestima na napuštenom kopu dubokom 500 metara  stavljeni znaci upozorenja “opasno po život”, iako je postavljena bodljikava žica, stanovnici tih delova gradskog područja ne vode dovoljno računa o ličnoj bezbednosti. Česte su i krađe, tako da na pojedinim delovima nema nikakve ograde. Istina je i to da je gotovo nemoguće toliko veliki prostor čuvati od nedovoljno pažljivih građana, prvenstveno dece.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije