Bor: LJUDSKI FAKTOR “SMRZNUO” RADIJATORE! IMA LI TU I POLITIKE?

Bor, S.M. – Direktor JKP Toplana, Milutin Simić, na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije, jasno i glasno je rekao da je ugljem najlošijeg kvaliteta, vlažnim i sa puno zemlje, “neko od radnika”, založio peći i zato je došlo do tehničkih problema. Lošiji ugalj se prvo meša sa kvalitetnijim ugljevima i tek onda se lože peći. Prema rečima direktora Toplane, pokrenut je disciplinski postupak i neko će sigurno odgovarati.

U pojedinim lokalnim medijima i danas se naglašava – da još nije načisto obelodanjena havarija u trafo-stanici u Krivelju koja snabdeva toplanu strujom. Tada je ceo grad, kao i juče, ostao bez centralnog grejanja, a moglo je lako da dođe i do eksplozije u pogonima. Nedavno su NGC i okolina, zbog, sumnja se, presecanja kabla za struju, opet ostali da se smrzavaju – čak četiri ili pet dana. Da li ove sumnje treba debelo proveriti i učiniti korak više na bazbednosnom planu kad je, u sred zime, grad u pitanju. Da li su ovi problemi i posledica nerešenih kadrovskih i međuljudskih odnosa u vladajućem SNS-u? Ko to treba da pokrene i skine nevesele pretpostavke u sistem grejanja koji je juče, eto, bio pod udarom ljudskog faktora. Pa, ko je onda kriv, nisu valjda građani koji ukazuju na očigledan problem ( i snoć na protestnom okupljanju bilo je raznih insinuacija i prozivki). Ukoliko vrh SNS nije u stanju – ili, pak, neće –  da razreši borske svađe i podmatanja u svojim redovima, ko će onda? Iako je nekima teško da shvate suštinu nesporazuma među naprednjacima, istina je da se tamo odavno prepliću dve jake struje.

Novine u strateškom partnerstvu u RTB Bor poljuljale su ogromnu moć donedavnih “malih bogova” u stranci. Sa tom istinom nije se lako pomiriti, ne samo pojedincima, nego celom taboru koji se godinama “šlepao” u jednom pravcu. Garnitura oko gradonačelnika neće da popusti i tu je, opšte je poznato, veštački izvor napetosti i nejedinstva.

A muke sa grejanjem i mlaki radijatori, pokatkad užasno hladni – neka se potanko ispitaju tamo gde je to već trebalo da se uradi. Radi građana, pre svega i pre svih!

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije