Bor: KOVID SLABI – OTVARAJU SE BAZENI, RADIĆE PLAŽE I KAFANE

Bor, S.M. – U gradu Boru u poslednja 24 sata je osam novoobolelih od koronavirusa, izlečeno je 12, ukupno pozitivnih na virus je 50. Kod novih pacijenata je blaga klilnička slika, tako da nisu potrebne dodatne mere. Proteklog vikenda u kovid ambulantu prijavilo se oko 30 građana, što je znatno manje nego u ranijem periodu.

Gradski Štab za vanredne situacije na današnjem zasedanju doneo je tri odluke: radno vreme ugostiteljskih objekata bez bašte produženo je do 21 sat, od sutra se otvaraju gradski bazeni, a u privrednim kolektivima neophodno je “obavezno isticanje maksimalnog broja osoba koje mogu istovremeno da borave u objektu”.

Kada je reč o Borskom jezeru, saopštava se da se moraju poštovati mere za javna kupališta koje je propisao republički Institut za javno zdravlje “Batut”, što znači da na jednom mestu može da se nađe ograničen broj ljudi i da je obavezna fizička distanca. Pre ulaska na bazene svakome će biti izmerena temperatura, nošenje maski je obavezno sem oko i u bazenu, uz fizičku udaljenost i propisnu dezinfekciju objekta.

Da podsetimo: cena ulaznica na bezenima Sportskog centra je 150 dinara, deca do sedam godina ne plaćaju, s tim što je obavezno prisustvo punoletne osobe. Bazeni su otvoreni od 11 do 19 sati. Obezbeđena je stalna kontrola vode, prisutni su spacioci i medicinsko osoblje.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije