Bor: KOMUNALNI PROBLEMI SE UVELIČAVAJU – IZ POLITIČKIH INTERESA?

Bor, S.M. – Netačno je da je do sada potrošeno čak 30. 000 tona i to nekvalitetnog uglja, nije istina da komunalci ne čiste dobro grad i sela, niti da je grejanje veliki problem. Radnici “3. oktobra” korektno obavljaju svoj posao, juče su prema Gornjanu probijali smetove visoke 4 metra, grejanje je sada bolje s poštovanjem svih zakonskih propisa. Neki mediji jesu objavili danonoćno grejanje, ali to nije srećno preneto i zato niko nije kriv. Grad će se grejati 24 sata kada temperature budu niže od minus pet stepeni. Tako je u svim gradovima, s tim što Bor nije ugrožen kao neka veća mesta. Prvi put u istoriji Bora biće umanjeni računi za svaki minut lošeg grejanja, posebno u NGC-u gde su radijatori, zbog više sile, četiri dana bili hladni. Ovde se opozicija bori za političke poene i namerno pravi cirkusku predstavu.Uostalom, ja sam mnogo toga nasledio. Ipak, biće do kraja sezone i dobrog grejanja i čistih ulica, što je izuzetno važno. Zaboravlja se da je prosečno napadalo više od 60 santimetara snega, i da je reč o nepogodi koja nije mogla lako da se obuzda, odgovorio je gradonačelnik Aleksandar Milikić opozicionim odbornicima na današnjoj sednici Skupštine Grada Bora na kritiku o grejanju i čišćenju snega i leda.

Dr Predrag Balašević je konstatovao da nije primereno upotrebljavati reč cirkus, “jer se samo iznose stavovi i odbornička mišljenja”. Ukoliko se najavljuje nadoknada za hladne radijatore, onda je to priznanje da grejanja u nekim danima nije bilo.

Od direktora JKP Toplana, Milutina Simića, nakon sednice, saznali smo da su danas stručne i nadležne inspekcije iz Beograda u Toplani, gde detaljno analiziraju kvalitet uglja koji služi za zagrevanje grada. Izveštaj će biti prezentovan javnosti.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije