Bor: KOMUNALCI ČISTE SNEG DANONOĆNO, SVI PUTEVI PROHODNI

Bor, S.M. – Borski komunalci su, uprkos neprekidnoj snežnoj vejavici protekla dva dana, položili ispit: glavne ulice u gradu, kao i putevi prema selima, prohodni su i bezbedni za saobraćaj, s tim što je jedino prema Gornjanu i Bučju, zbog snažnih nanosa i do metar, otežano kretanje vozila.

-U glavnim ulicama u gradu čistimo non-stop, čistimo i trotore i stepeništa. Danas smo krenuli u obodne ulice i u naselja Staro i Novo Selište, Bor 2, GHI. Radnicima i mehanizaciji najviše teškoća zadaju nove padavine, a u večeranjim satim počinje i led da se stvara. Na zalihama je dovoljno soli, između 500 i 600 tona. Samo ova dva dana potrošili smo više od 20 tona soli – izjavio je za naš portal direktor JKP “3. oktobar”, Dalibor Orsovanović apelujući na građane i vlasnike privatnih firmi da i oni pomognu u čišćenju snega ispred svojih objekata i stambenih zgrada.

I noć koja dolazi biće za borske komunalce besana – dežuraće se na svim najkritičnijim mestima.

Svi putevi prvog reda u Srbiji, pa i Timočkoj Krajini, uredno se čiste. Vozačima se preporučuje oprezna vožnja,  s napomenom da su zimske gume obaveza broj jedan.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije