Bor: JUBILEJ PLANINARSKOG DOMA NA STOLU

Bor, S.M.– Planinarski dom na jednoj od najlepših srpskih planina, na Stolu, 16 km. udaljenom od Bora, postoji 65 godina i kroz njegova vrata prošlo je hiljade planinara, turista, sportista, namernika, znatiželjnika iz cele Srbije, pa i sveta. Na nadmorskoj visini od 920 metara (najviši vrh je na 1155 metara), u predelu bujnih šuma i pašnjaka, bistrog potoka, cveća i planinskog bilja, pećina i vrtača, sa vidikovcem na Steni i domom  sa 60 postelja – Stol je privlačan i leti i zimi.

-Pogled sa Stene puca na pola Bugarske i Rumunije, do Dunava i Avale. Podno stenovitog vrha je jezerce sa prostranom poljanom pogodnom i za sportove i duge šetnje. Celo mesto je mali planinski raj koji, uz obližnji Veliki Krš, dušu daje za planinarenje i rekreaciju, upoznavanje nedirnute prirode na svakom koraku. Dom je do pre neku godinu bio prepušten sudbini, ali je zahvaljujući entuzijastima, starim planinarima, ponovo obnovljen i samo ove godine primio je 6000 posetilaca – rekao je na sinoćnoj svečanosti povodom 65-godišnjeg jubileja predsednik borskih planinara, Milutin Simić.

Sportski direktor Borko Gajić govorio je o uspesima planinara, o osvojenim zlatnim medaljama i mnogim priznanjima najmlađih i starijih članova, o tome kako se sve više dece opredeljuje za planinarske škole i učenje raznim veštinama u zdravom okruženju.

Zaslužnim članovima Planinarskog društva “Crni vrh” i prijateljima uručene su zahvalnice i pokoloni. Zahvalnicu je dobila i Redakcija portala Solaris media.

 

 

Na fotografiji: Milutin Simić i Borko Gajić na jučerašnjoj svečanosti u Sportskom centru u Boru

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije