Bor: Još dvoje obolelih od koronavirusa, oboje zaposleno izvan Bora

Bor, S,M. – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora od poslednjih informacija zabeležena su dva nova slučaja virusa korona, što znači da na današnji dan u Boru imamo ukupno deset osoba pozitivnih na virus.

“U pitanju su osobe koje imaju prebivalište na teritoriji grada Bora, a radno su angažovane u drugim gradovima. Jedan pacijent je sa blažom kliničkom slikom i nalazi se u kućnoj izolaciji, dok je drugi, prema preporukama stručnjaka, upućen na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Nišu. Važno je istaći da su svi kontakti obrađeni, da su stabilnog zdravstvenog stanja i da se čekaju rezultati njihovih testiranja.”, rekla je direktor Doma zdravlja u Boru, dr Vesna Radosavljević.

Prema rečima načelnika Epidemiološke službe borskog Doma zdravlja, dr Javorke Stankulić, sudeći po trenutnom stanju, situacija na teritoriji Bora mnogo je povoljnija u odnosu na druge gradove u Srbiji.

“ Važno je da se nose zaštitne maske, održava higijena ruku, provetravaju prostorije i dezinfikuju radne površine. Situacija u gradu je mnogo povoljnija u poređenju sa ostalim gradovima u Srbiji”, istakla je dr Stankulić.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije