BOR JE DOBIO STATUS GRADA, ALEKSANDAR MILIKIĆ PRVI GRADONAČELNIK

Bor, S,M. – Odbornici SO Bor juče su najpre usvojili više odredbi i izglasali dipl. inž. Aleksandra Milikića, dosadašnjeg predsednika Opštine Bor, za gradonačelnika Bora, a potom je, na svečanoj akedemiji, uz prigodan kulturno-umetnički program, glumac Narodnog pozorišta iz Beograda, Lepomir Ivković, govorio o nastajanju i razvoju Bora. U programu su učestvovali Bojan Čukić, klavir, Dragoljub Firulović, solista i republički pobednik, frulaš Stefan Radovanović.

Aleksandar Milikić je rekao da Bor ima perspektivu i da će sve učiniti da “grad bakra” bude jedan od najlepših u Srbiji.

Blagoje Spaskovski, direktor RTB-a Bor, naglasio je da je Bor postao jednim od najlepših gradova u Srbiji posebno zahvaljujući Nikoli Šainoviću, njemu i Marku Platiši, ne zaboravljajući da spomene i velikane borskog i srpskog rudarstva: Đorđa Vajferta i Franju Šisteka. (Spaskovski je i najzaslužniji za podizanje spomenika ovoj dvojici legendarnih ličnosti).

Ministar u Vladi Srbije, Branko Ružić je kazao da je Bor i ranije zaslužio ovaj status i da će država uvek poštovati stremljenje Bora i istočne Srbije ka prosperitetu i napretku u svakom pogledu.

Svečanosti su završene sinoć muzičkim koncertom i vatrometom u centru grada.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije