Bor: GRADONAČELNIK DANAS DELIO BESPLATNE UDŽBENIKE

Bor, S.M. – Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i članica Gradskog veća Tamara Paunović, prvi dan školske godine, posetili su osnovnu školu “Branko Radičević” i školu u Šarbanovcu i uručili besplatne udžbenike i đački pribor. Oni su sa prvacima podelili radost prvog školskog časa, a potom im poželeli najbolje ocene s porukom da će Grad Bor i ubuduće brinuti o potrebama kako osnovaca tako i starijih učenika. Od prvog do osmog razreda u Boru je 2.500 učenika od kojih je 400 prvaka.

-Iz budžeta je izdvojeno 10 miliona dinara za udžbenike, što ćemo učiniti i  iduće školske godine. Očekujemo da već 2020. svi osnovci, od prvog do osmog razreda, dobiju besplatne udžebnike, a tamo gde je najpotrebnije i nova nastavna sredstva i opremu. Naša najpreča obaveza je da stvorimo najpovoljnije uslove za obrazovanje i vaspitanje mladih, jer od toga zavisi budućnost zemlje i cele nacije – izjavio je Milikić.

Značajno je da prvaci od ove godine imaju projektnu nastavu koja je i zanimljivija i savremenija. I za osnovce od petog razreda uvedene su neke važne novine koje će doprineti kvalitetu nastave i širem obrazovanju najmlađih generacija.

Na fotografijama: Gradonačelnik Milikić i većnik Tamara Paunović među đacima i nastavnicima u školi u Šarbanovcu

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije