Bor: GRAĐANI SE NAJVIŠE ŽALE NA NEZAPOSLENOST, SIROMAŠTVO I KOMUNALNE PROBLEME

Bor, S.M. – Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima, umesto ustaljenog termina četvrtkom, danas je razgovarao sa građanima o njihovim najvažnijim životnim problemima. Građani su se najviše žalili na nezaposlenost, socijalne i komunalne nedaće.

U odgovoru gradonačelnika i predstavnika gradske uprave, javnih i javno – komunalnih preduzeća naglašava se da su mogućnosti zapošljavanja svedene na Akcioni plan zapošljavanja, javne radove i projekte samozapošljavanja. Za socijalnu politiku izdvaja se više novca nego ranijih godina, ali se pojedincima izlazi u susret i posredstvom Centra za socijalni rad i humanitarnih organizacija.

-Već iduće nedelje započeće uređenje nekategorisanih puteva u selima po ranije usvojenim prioritetima, s tim što će do kraja juna, za najkasnije tri meseca, biti asfaltirane saobraćajnice u seoskim i mesnim zajednicama – čulo se u današnjem razgovoru.

Gradski čelnici smatraju da je od posebnog značaja i najava projekta gradnje obilaznice oko Bora kako bi se izbegao teretni saobraćaj kroz najprometnije gradske ulice. Mnoge građane zanima i sudbina obdaništa u Novom gradskom centru koje će, kako je ranije najavljeno, biti otvoreno čim se dobiju dozvole od resornog ministarstva. Prema našim saznanjima, novac za opremu obdaništa je obezbeđen, a posao će dobiti 26 radnika. Tačan datum otvaranja realno je očekivati tokom letnjih meseci.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije