Bor: Formiran punkt za vakcinaciju protiv Covid-19

Bor, S.M. – Na sednici Štaba za vanredne situacije grada Bora, na osnovu instrukcija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, usvojen je zaključak o formiranju punkta za imunizaciju stanovništa protiv Covid-19 na teritoriji grada Bora. Punkt će biti u prostorijama Kluba za stara lica u ulici Penzionerska 1, u kome će svi građani koji iskažu interesovanje za vakcinaciju moći da se vakcinišu. Na ovaj način će se, uz poštovanje mera zaštite i principa bezbedne imunizacione prakse, obaviti što veći broj vakcinacija za kraće vreme, istaknuto je na sednici gradskog Štaba za vanredne siutuacije.

-Očekujemo da jedan kontigent vakcina pristigne u nedelju, a da svi građani koji su već iskazali interesovanje za vakcinaciju putem portala E-uprava krenu sa vakcinacijom od ponedeljka. Svi oni će blagovremeno biti obavešteni o terminu vakcinacije, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja.

Svi građani zaintresovani za vakcinaciju mogu se prijaviti putem portala E-uprava, kao i informisati u epidemiološkoj službi ili kod svog izabranog lekara u Domu zdravlja. Građanima će od ponedeljka na raspolaganju biti i kontakt telefon Punkta za imunizaciju 030/425-052.

Prvi kontigent pristiglih Fajzerovih vakcina primilo je 75 zdravstvenih radnika i korisnika Doma za stara lica.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije