Bor: ELITA NA TURNIRU ŽENSKE KOŠARKE „BOR 2018“

I ove godine, treći put zaredom, Ženski košarkaški klub Bor organizuje, narednog vikenda, sada već tradicionalni, Turnir ženske košarke „Bor 2018“. Ove godine Turnir je dobio posebnu, još bitniju notu – humanosti. U Sportskom centru u Boru, nakon odigrane četiri utakmice, prikupljaće se humanitarna pomoć za naše mlade, obolele sugrađane. Očekuje se zadovoljavajuća poseta s obzirom da dolazi ženska košarkaška  elita.

Ko su učesnici ovogodišnjeg humanitarnog turnira „Bor 2018“? U prvom planu je – prvak Bosne i Hercegovine, ekipa „RMU Banovići“ koja je i prošle godine bila drag gost Borana sa kojima deli iste, „rudarske vrednosti“. Ekipa dolazi sa dugim nizom pobeda tokom cele sezone, pobeda koje će trener Goran Jurčenko sigurno pokušati da nastavi, zatim ekipa ŽKK „Student“ iz Niša koja je bila  najprijatnije iznenađenje prethodne sezone Prve ženske košarkaške lige Srbije, te ekipa ŽKK „Kraljevo“ koja je prošle godine igralala  žensku ABA ligu, završnicu  nacionalnog  kupa, kao i domaće polufinale plej ofa. Najzad, tu je i ekipa domaćina, ŽKK Bor predvođena trenerom Blagojem Ivićem. Borske devojke braniće prošlogodišnju  titulu  prvaka turnira.

Iz ŽRK Bor poručuju da se u organizaciju ovakko velikog sportskog digađaja  upuštaju zahvaljujući razumevanju i podršci lokalne samouprave, RTB Bor, ali i nikada boljoj saradnji sa Sportskim centrom u Boru. Dodatni kvalitet turnira će, od ove godine, biti to što će se igrati u dva dana kako bi se igračicama omogućio odmor između mečeva i mogućnost da pruže  maksimum.

Humanitarna pomoć namenjena je za lečenje obolelih  Vladimira Ogrizovića i Ilije Mitrovića.

U subotu, 22.septembra , od 16 sati igraju ŽKK Bor i ŽKK Kraljevo, a od 18 sati ŽKK „RMU Banovići“ i ŽKK „Student“ Niš,  dok su u nedelju, 23.septembra, od 16 i 18 sati,  predviđene utakmice za prvo i treće mesto.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije