Bor: DNEVNI BORAVAK JE LEK ZA NAJMLAĐE „PROBLEME“

Bor, 25. jun, S.M. – U prostorijama Opštine Bor, 27. juna, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave i Stalne konferencije gradova Srbije, i u sklopu projekta EU i nevladinih organizacija „Promene na bolje“, biće održan Okrugli sto o temi: „Dnevni boravak za decu i mlade sa problemima u ponašanju – održiva usluga socijalne zaštite u zajednici“. Ovaj skup organizuju nosioci projekta: udruženja građana KOKORO Bor, IAN – međunarodna mreža pomoći, NEKSUS Vranje, Gradski centar za socijalni rad Beograd i centri za socijalni rad u Boru i Vranju. Moderator je Radmila Mitrović.

O ikskustvima iz ove oblasti i dosadašnjim rezultatima  govoriće stručnjaci i aktivisti iz Bora, Zaječara, Kruševca, Beograda, Kragujevca i Vranja.

Učesnici Okruglog stola na kraju će posetiti Dnevni boravak u Boru.

Domaćin, Udruženje građana (UG) KOKORO iz Bora ( na japanskom – srce i duša), samo za deset meseci uspelo je da 70 mladih vrati sa margine društva i oni su sada uspešni učenici, studenti, radnici.

-Naši rezultati pokazuju da deca i mladi sa problematičnim ponašanjem treba da dobiju šansu i pomoć u socijalnoj integraciji. Zato i podrška EU inkluzivnom društvu predstavlja i dugoročnu podršku mladima, povećava ukupnu bezbednost građana i uopšte rešava mnogobrojne probleme u toj oblasti, od poremećenih porodičnih odnosa do bolesti zavisnosti – kaže Milojka Milivojević, predsednica UG KOKORO Bor.

 

 

Foto:kokoro.org.rs – ilustracija

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije