Bor: DANI KNJIGE DO 7.JUNA. ZA POČETAK – SEĆANJE NA KNJIŽEVNU ELITU BALKANA

Bor, Narodna biblioteka Ovogodišnji dani knjige u Narodnoj biblioteci od 24. maja do 7. juna proteći će u susretima sa piscima i njihovim delima, kritičarima, izdavačima. Za početak je najavljeno predstavljanje nove knjige dugogodišnjeg borskog novinara Jovana S. Mitrovića “Povratak zavičaju” sa otvaranjem jedinstvene izložbe “Sećanje na Borske susrete balkanskih književnika”. O toj izuzetnoj kulturnoj manifestaciji osamdesetih godina od širokog međunarodnog značaja govoriće jedan od organizatora i neposrednih učesnika, istoričar umetnosti, Dušan Kabić.

Objavlujemo ceo Program manifestacije “Dani knjige” u organizaciji Narodne biblioteke Bor.

 

Četvrtak 24. maj 2018. u 18 sati

Predstavljanje knjige Povratak u zavičaj: govedar pa car Jovana S. Mitrovića i otvaranje izložbe „Sećanje na Borske susrete balkanskih književnika“; o knjizi i značaju kulturnih manifestacija govore autor i Dušan Kabić, istoričar umetnosti.

 

Petak 25. maj 2018. u 19 sati

Predstavljanje romana Jaz Darka Tuševljakovića (Evropska nagrada za književnost 2017); sa autorom razgovara Ana Janković (NB Bor).

 

Ponedeljak 28. maj 2018. u 13 sati

Projekcija dokumentarnog filma Seobe se nastavljaju večno Boška Milosavljevića, inspirisanog Seobama Miloša Crnjanskog.

 

Sreda 30. maj 2018. u 18 sati

Predstavljanje knjige Jedna izgubljena istorija: Srbija u 20. veku Koste Nikolića (Institut za savremenu istoriju); o knjizi govore autor i istoričar Borisav Čeliković, urednik Službenog glasnika.

 

Ponedeljak 4. jun 2018. u 17 sati

Pisci za decu Bratislav Petrović, Ljubinka Stojković i Rusomir Arsić predstavljaju svoje stvaralaštvo korisnicima Dečjeg odeljenja.

 

Utorak 5. jun 2018. u 18 sati

Zavičajne autorke Mirjana Rajčić Vujasinović i Marina Raičević predstavljaju svoje književno stvaralaštvo.

 

Sreda 6. jun 2018. u 19 sati

Predstavljanje knjige (KA)KO SMO: studije kulture pamćenja i politike identiteta u Srbiji prof. dr Vesne Đukić (Fakultet dramskih umetnosti); o knjizi govore autorka i recenzentkinja prof. dr Divna Vuksanović.

 

Četvrtak 7. jun 2018. u 13 sati

Predstavljanje knjige Sve je u redu Jasminke Petrović (Nagrada Beogradskog sajma knjiga i Nagrada Politikinog zabavnika za najbolju knjigu za mlade u 2017).

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije